Home Programma Programma 2017

Clubavond 10 januari 2017

Kleine opkomst, groot genot

Clubavond 10 januari 2017
Verslag van Frans Sluijs

De teller stopt bij 7 op de eerste clubavond van 2017. Aanwezig zijn Barbara Cees van der Ham, Roland, Paul, Wally, Gerard, en Frans Sluijs.

Wally heet als vanouds iedereen van harte welkom en laat de lijst met afzeggingen de revue passeren. Wally spreekt zijn gedachten uit over het feit dat over een paar jaar LAS’79 40 jaar bestaat. Hij heeft ook nagedacht over eventuele activiteiten aangaande het 40 jarig bestaan. Wally opperde het idee om een film of een samenstelling van films te maken van de afgelopen 40 jaar. Frans Sluijs opperde het idee van een reünie van oude LASleden. Voor trouwe volgers van onze site: deze kunnen zich nu al aanmelden.

Zijn er nog filmische nieuwjaarswensen? Jazeker.

Barbara en Frans hebben een gedicht [voorgedragen door Jetty] als leidraad genomen voor hun nieuwjaarswens. Barbara spreekt haar wens in het Arabisch wat door Frans in het ‘Nederlandige’ vertaald wordt. De film duurt 1 min. 25sec.

"Welkom in Rotterdam" is een productie van Wally met daaraan gekoppeld zijn nieuwjaarswens. Het is een hermontage van een eerdere vertoning. Na enkele goed bedoelde adviezen en een zelf kritische Wally zal er nog wel een derde montage komen. De tijd van 14:30 min. zal danP1070090-268BBmuseum naar beneden toe bijgesteld worden. Aan de muziek en ander geluid hoeft niets veranderd te worden. Klasse!

Paul laat "Fotoreportage Boerenbondsmuseum" zien. De foto’s zijn geschoten in Gemert tijdens een uitje met de club. De lengte is 4:52 min. Paul kwam op het idee toen hij enkele foto's van dat bezoek op de website zette. Maar Paul vindt de snel in elkaar gezette film nog niet af. We wachten op een nog beter resultaat.

Portret van een organisator” is weer een film van Wally en duurt 25 min. Een vriend van Wally heeft 2 jaar gewerkt aan de voorbereidingen van een evenement in Heusden ter ere van het Nationaal Herdenkingsjaar van Jheronimus Bosch 500. In Heusden wordt in dit kader het spektakel “De zeeslag Vrede van Heusden" opgevoerd. Op de laatste ochtend voor de zeeslag, volgt Wally met een handzame camera en zonder statief zijn vriend tijdens diens laatste inspectietocht. Een mooi portret; zijn vriend zal er blij mee zijn.

Paul laat een film zien van Mark Kapteijns, genaamd “POMPVELD, een oase van rust en stilte". De filmduur is 13:21 min. We maken in deze film kennis met het leven in en rondom de eendenkooi “Pompveld” in het Land van Heusden en Altena.

Al was er niemand van degenen die normaal de voorbereiding en projectie verzorgen, deze taak werd als vanzelf overgenomen door de aanwezigen en de vertoning verliep goed.
De club was klein; het genot groot.