Home Programma Programma 2017

Clubavond 7 maart 2017

LMZ, Projectstatus, Montage voorbeeld, Making-of

Clubavond: 7 maart 2017
Verslag: Cees van der Ham
Aantal aanwezige leden: 8

Wally opent de avond met wat mededelingen over afwezige zieke leden:

  • Gerard Putmans is na onderzoek weer thuis gekomen, maar nu op vakantie. Paul handelt daarom de bestellingen van de drankjes af.
  • Cees Leijnse moet 23 maart pas voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.
  • Frans Helling is nog herstellende.
  • Donderdag 30 maart hebben we onze jaarlijks etentje. Dit jaar in Goirle. Op tijd betalen!
  • 4 April gaan we overdag filmen op locatie in de Baardwijkse Overlaat met Joost van Balkom als gids. Dan is er geen club avond!
  • 28 September en 17 oktober hebben wij gepland de cursus 'Cameraregie' van Franka Stas te volgen. Dit moet nog wel geregeld worden met TAS. Paul zal als tijdelijke vervanger van Cees Leijnse contact met hen opnemen.

Voor het Laat Maar Zien gedeelte van de avond zijn geen inzendingen. Wij hoopten dat Roland een film (gereed) zou kunnen laten zien maar dit vereist meer tijd.
Het heeft ook geen zin de status te bespreken van de 'Projectfilms' omdat er te weinig kartrekkers zijn.

Praktijkvoorbeeld monteren

Jan van der Steen wil graag weten waar de leden mee 'worstelen'. Daarover kan hij of Paul dan een korte 'demonstratie' te geven ter lering en als invulling van het programma.
Vanavond geeft Jan op verzoek van Wally uitleg over het intekenen van een afgelegde route op kaart. Via het gebruik van Google Maps en (eventueel) Screen Hunter om details van een kaart in een afbeelding te kunnen zetten maken we een kaart aan.  Met Route Generator is daarna de route op te geven op die kaart en deze te laten afleggen door een auto, fiets, wandelaar of zelf gemaakt symbool. Het programma kan (gratis) worden gedownload op: http://www.routegenerator.net/index_nl.html  Details worden op onze Dropbox geplaatst.

Jan geeft ook kort uitleg over het verbeteren van opgenomen stemmen via Audacity. (Dit is een herhaling).

Making-of

We hebben een paar weken terug de film "Touching the Void" gezien over de moeilijke tocht van twee bergbeklimmers Joe Simpson en Simon Yates in het Andesgebergte in Peru.  Wally vroeg ons ook hoe wij de film beleefden. Daarover vertelt hij even voordat hij de regisseur, veiligheidsman en hoofdrolspeler laat vertellen over de opnamen van het waargebeurde verhaal van een barre overlevingstocht en het psychisch proces dat beide mannen doormaken.