Home Programma Programma 2017

Clubavond 2 mei 2017

LAS'79 Seizoensluiting 2017

We kijken met onze partners en eventuele acteurs en actrices terug op het afgelopen jaar en praten ze bij over onze filmische belevenissen aan de hand van een selectie uit de films die dit seizoen door de leden zijn gepresenteerd.
Wally telt 12 aanwezigen waaronder 3 gasten. Er is één afzegging door Cees Zandbergen vanwege ziekte.
Hij bedankt Joke van Erve voor de cake bij de koffie. De eerste ronde drank is vanavond door de club geschonken.
In het programma komt een variatie aan films aan bod van zoveel mogelijk leden. Er zijn er dit jaar echter maar weinig vertoond en helaas had Roland zijn film vergeten.

In de eerste pauze worden de bestelde drankjes gedronken en druk allerlei onderwerpen besproken. De films die nog niet in het LAS filmarchief zaten worden nu gekopiëerd. Joke komt met een kaasje en worstje rond. De gesprekken zijn zo geanimeerd dat het even moeilijk is de projectie weer te starten.
In de tweede pauze bedankt Wally Joke nogmaals, maar nu voor de hapjes bij de tweede drankronde.

Aan het eind van onderstaand programma bedankt Wally iedere aanwezige voor zijn komst. Een hele goede vakantieperiode gewenst. Ondanks dat er geen clubavonden meer gepland zijn verwacht hij wel dat we actief blijven met filmen.

Programma LAS'79 Sluitingsavond 2017Clubavond:

2 mei 2017

Avondvoorzitter

Wally Kastelijns

Voorbereiding en Verslag:

Paul van Erve

Opening 20:00 uur 
Films blok 1 Makers Duur Omschrijving
Gedicht Barbara de Groot, Frans Sluijs 0:01:25

Nieuwjaarswens in het Arabisch geïnspireerd op een door Jetty voorgedragen gedicht. Een filmpje om te lachen.

Boerenbondsmuseum Cees Leijnse 0:07:20 De afwisseling van foto’s, film en stils gaf een goed beeld van het Boerenbondsmuseum in Gemert dat door LAS-leden bezocht werd op een 'locatiefilm dag'.
Deze impressie was door Cees nog aangepast, verbeterd.
Portret van een organisator Wally Kastelijns 0:25:00 Kees, een vriend van Wally, heeft ondanks zijn ziekte twee jaar gewerkt aan de voorbereidingen van het evenement in Heusden ter ere van het Nationaal Herdenkingsjaar van Jheronimus Bosch 500. In dit kader werd het spektakel "De zeeslag Vrede van Heusden" opgevoerd. Wally volgt zijn vriend tijdens diens laatste inspectietocht vóór het evenement losbarst.
We krijgen een goede indruk van de werkzaamheden van ongeveer 250 figuranten.
  
Pauze 20:45 - 21:05 uur 
Films blok 2 Makers Duur Omschrijving
Zomaar een vriend Barbara de Groot, Frans Sluijs, Paul van Erve 0:01:10 Een verhaaltje op het gedicht "Zomaar", voorgedragen door Jetty Broeren. Een wandelaar bevrijdt een hond, achtergelaten aan een boom en krijgt daarmee een nieuwe vriend.
Het Echtpaar Jan van der Steen 0:02:20 Jetty Broeren leest het gedicht "Het echtpaar" voor, voor een houtvuur met 'Candlelight' muziek op de achtergrond.
Het gedicht beschijft zeer goed de relatie en aanhankelijkheid van het stel. "1+1=1".
Helaas wordt het geluid niet synchroon vertoond terwijl het wel goed gemonteerd in de film zit.
Welkom in Rotterdam Wally Kastelijns 0:14:00 Leden van Kookclub DOB beleven een dagje uit in Rotterdam in verband met hun 25 jarig bestaan.
Wally heeft dit opgenomen met een kleine fotocamera uit de hand. De nieuwjaarswens met vuurwerk zit er nog achter.
Boerenbondsmuseum, een dagje fotograferen Paul van Erve 0:04:52 Snelle fotobeelden van het bezoek van LASleden aan het Boerenbondsmuseum in Gemert in 2016 waarop de meesten filmden.
Er zit geen verklaring bij wat we zien en/of waar.
  
Pauze 21:40 - 22:00 uur
 
Film blok 3 Makers Duur Omschrijving
De Baardwijkse Overlaat Wally Kastelijns 0:28:00 Wally rijdt naar het natuurgebied "Baardwijks Overlaat" in Drunen waar hij met andere LAS-leden natuur verfilmt waarover gids Joost van Balkom vertelt.
Een informatieve natuurfilm. Extra foto's zijn van Internet gehaald en gebruikt.
  
Afsluiting 22:30 uur