Home Programma Programma 2018

Clubavond 23 januari 2018

Ledenbijeenkomst d.d. 23 januari 2018

Algemeen verslag: Cees van der Ham
Demo verslag: Jan van der Steen

Corrie Zandbergen is er weer bij. Ze heeft appelflappen gemaakt en trakteert deze op onze Nieuwjaarsbijeenkomst. HEERLIJK. Haar Cees helpt met het uitdelen ervan.

20.10 uur opent Wally Kastelijns de bijeenkomst met 10 leden met de mededeling dat we dit jaar 9 bijeenkomsten hebben gepland. Hij bedankt Corrie voor de verzorging van het lekkers.
Wally heeft nagevraagd op de NB’80 vergadering wat een muziekfilm is. Dat blijken voor het Mottofestival “alle voorstellingen met muziek” erin te zijn.
Wij sturen de muziekfilm van Barbara en Frans niet in naar het Mottofestival vanwege de eis dat de film niet ouder mag zijn dan 1 jaar.
Paul is bezig, geleidelijk, oudere filmpjes op YouTube te zetten zoals is aangekondigd in de jaarvergadering.

Wij tonen deze avond  4 door onze leden gemaakte films.

1e film: Mari van der Velden, Cees Zandbergen en Jan van der Steen hadden geen origineel idee meer. Daarom teruggevallen op een vertrouwde aanpak gedurende 9 minuten.
In “Nieuwjaarswens” bespreken ze de LAS-activiteiten van het afgelopen jaar, helaas vanuit één camera standpunt, met onder andere opmerkingen over:
- het teleurstellend verloop van het ledenbestand
- het filmisch resultaat van de natuuropnamen (Cees probeert er ook nog een af te ronden)
- de reden van de ingelaste ledenvergadering
- de slechte gezondheidstoestand van sommige leden
- idee voor het programma; herintroductie van de Kettingfilm
maar we gaan er in het nieuwe jaar wat van maken door te beginnen met de leden Een Gezond 2018 toe te wensen. Eén voor één spreken zij een nieuwjaarswens uit, waarbij de hoofden van de sprekers door morphing in elkaar over gaan.

2e film is van Ronald van Riel, “Nieuwjaarsgroet 2018” vanuit het Dickens festival in Drunen. Ronald heeft begrepen dat je niet alles hoeft te laten zien om in 1 min.36sec toch een goede indruk te krijgen van de activiteiten ’s-avonds en overdag.Kerstman Slee Rendieren

3e film: “Nieuwjaarswens 2018”, 3 minuut 20 sec. van Barbara de Groot en Frans Sluis.
Nieuwjaarswens vanuit de levende Kerststal in de Gasthuisstraat te Kaatsheuvel. Eerst vertoont de film de stille beelden waarna de aandacht naar de dieren gaat.

4e film: Wally Kastelijns ging “Met kookclub DOB naar Dordrecht” in september 2017 en filmde met zijn fotocamera waaruit een reisfilm door Dordrecht gecreëerd werd. Een foto/film verslag van 30 minuten van een dagje uit met een leuke start; de Alpinopet van Wally waaide door het stormachtige weer af het water in en raakte verloren. De film toont gedetailleerde beelden van "de Grote Kerk van Dordrecht”, "Het Huis van Gijn" en "Het Dordrechts Museum". Hij gebruikte de voice-over commentaarstemmen vanuit een DVD/Internet om toelichting te geven maar bijna alle beelden waren door hemzelf geschoten.

Pauze. Corrie en Cees verzorgen ook de hapjes en nootjes voor de tweede helft van de avond. BEDANKT.

Na de Pauze een uitleg door Jan van der Steen over Audiobewerking in Studio (versie 19)
In (Pinnacle) Studio is het bewerken van de audio erg gemakkelijk gemaakt. Vooral het aanpassen van het volume van de audio is eenvoudig geworden. Er zijn wel weer verschillende manieren voor.
Onderwerpen die Jan behandelde:

  • Normaliseren
  • Audio effecten
  • Media editor
  • Ruisonderdrukking
  • De-Esser
  • Ontkoppelen beeld en geluid
  • Audio ducking
  • Voice-over opname

Alleen voor leden staat deze ‘demo’ op Dropbox in Cursussen\Geluid en op de Website (na inloggen).